14 Лип
.

Різноманіття жіночих сумочок дуже радує, але разом з цим, вводить в ступор. Як освоїти складну модну абетку? Як не загубитися в такому такій кількості назв?

Пропонуємо короткий освітній курс за типами жіночих сумок. Ці знання допоможуть вам не розгубитися в галантерейному відділі, правильно визначитися з вибором в інтернет-магазині, а також блиснути перед продавцями та подружками!

Барсеткамаленька сумочка з ремінцем. Дамську барсетку традиційно носять на зап'ясті, але ніщо не заважає носити її просто в руці. Барсетка може бути як повсякденним, так і ошатною. Першу зручно брати з собою на прогулянки, захопивши гаманець, телефон і помаду, а вечірній варіант буде доречний в театрі, ресторані або на урочистому прийомі. У цієї моделі є ще назва "напульсник", обгрунтована розміщенням короткого ремінця на пульсі руки. Всередині може бути кишеня на блискавці для телефону.

Клатч (Clutch) – невелика сумочка, призначена, перш за все, для доповнення вечірнього одягу і урочистих виходів. Класичний клатч не має ручок і ремінців, його носять під пахвою або просто в руці. Але ця сумочка може бути доповнена прорізними ручками, витонченим ремінцем або ланцюжком. Як матеріал може бути використана шкіра, шкірозамінник, замша, оксамит, атлас і будь-який інший матеріал.


Більш жорсткі моделі клатчів, прикрашені стразами, виділені в окрему групу, під назвою мінодьер. Їх носять просто в руці, на ремінці (частіше ланцюжку) або утримують пальцями, використовуючи ручки у вигляді з'єднаних між собою кілець. Дуже красиво виглядають металеві моделі під срібло або золото. У тканинних виробах використовують жорсткі каркаси з металу або пластику. Всередині сумочки поміщається все необхідне для вечірки: помада, дзеркало, гаманець, телефон.


Сумка багетвид жіночої сумки, має подовжену форму і закруглені краї, дуже схожа на довгу булку, звідси і назва моделі. Як правило, сумку-багет доповнюють два укорочених ремінця, що дозволяють носити сумку на плечі, розташовуючи її під пахвою. Сучасні багети можуть мати одну ручку, або дві коротких ручки для носіння в руках і довгий широкий ремінець. Така модель-на-віч повненьким і невисоким дівчатам. Усередині комфортно можна розмістити парасольку, косметичку, мобільник та інші жіночі дрібниці.


Сумка-конвертідеальний варіант для ділових леді. Модель відмінно доповнює діловий костюм, а складені в неї важливі документи залишаться цілими. Конверти можуть бути різних розмірів і кольорів, жорсткі і м'які. Іноді їх доповнюють ремінцями для зручності перенесення. Така модель жіночої сумки погано підходить для повсякденного використання, так як в неї неможливо покласти нічого, крім ділових паперів, електронної книги, ескізів або планшета.



Сумка поштаря (Messenger bag) – популярна жіноча модель прямокутної форми. Практичний фасон доповнює довгий ремінець, оснащений широкої подушечкою, що розташовується на плечі. Струнким дівчатам можна носити цю сумочку перекинувши через груди, а жінкам з розміром грудей більше третього краще на одному плечі. Стильно виглядають моделі з рудою і коричневої шкіри, а в чорній кольоровій гаммі модель підходить до класичного костюма.



Сумка ківш створена для тих, хто любить складати в свою сумочку непередбачені дрібні покупки. Сюди дійсно може вміститися багато, а м'яка форма не буде обмежувати простір. Однак такий фасон не дуже зручний для тих, хто любить ідеальний порядок.




Сумка хобо (Hobo bag) – схожа на сумку-ківш. М'яка модель мішкуватою форми. Недолік у цієї форми один - в ній складно підтримувати порядок і носити документи.


Сумка-шоппер (Shopper) – надійна супутниця для походів по магазинах і бутіках. Розташування на плечі або в ліктьовий зоні допомагає звільнити руки. Розмір сумки дозволяє скласти в неї не тільки дрібні покупки.



Тоут (Tote bag) - містка сумка з двома ручками квадратної форми. У неї помістяться всі важливі жіночі дрібнички. Іноді вони йдуть разом з косметичками на блискавки, а верх же повністю відкритий або на магніті. Ці сумки добре тримають свою форму.



Сумка-сідло (Saddle bag) прийшла до нас від безстрашних ковбоїв. Особливо ефектно виглядають ці моделі у виконанні з рудою шкіри. Вони чудово доповнюють завжди актуальний ковбойський стиль і цінуються рухливими й активними жінками. Для юних і стильних можна знайти модель сумки з бахромою.


Келлі (Kelly) – сумка, яка отримала своє ім'я на честь принцеси Монако, ідеальна і для доповнення ділового костюма, і для ошатних речей. Відмітна особливість цього типу - харатерно застібка на фасаді. Модель завершує коротка ручка, а для зручності її доповнюють тонким ремінцем. Сумки Келлі рекомендуються високим дівчатам, так як розташування в руці злегка зменшує зростання, а громіздка модель непропорційно буде дивитись на тендітному плечі мініатюрної дами.


Сэтчелсумочка-скриньку, популярна в минулому столітті, знову з'явилася в руках модниць, але вже в трохи іншому вигляді. Тепер вона більш практична і підходить не тільки до ретро-стилю, але і до повсякденних речей. Завдяки твердій формі, всередині такої сумочки можна носити важливі документи і тендітні речі.



Рюкзакзручна модель жіночої сумки, яка прийшла з мілітарі, спортивної та шкільної моди. Такий фасон дозволяє звільнити руки і рівномірно розподілити навантаження, що дуже зручно при тривалих прогулянках по місту, особливо разом з дітьми. Жіночі рюкзаки шиють з натуральної та штучної шкіри, текстилю та трикотажної тканини. Гламурні моделі прикрашають стразами, а для ділових дівчат є строгі і добротні шкіряні моделі, в яких можна носити документи. Додаткова зручність надають численні зовнішні кишені, регульовані ремінці та короткі ручки для носіння в руках.


Ридикюльневелика сумочка, яка може мати форму конверта, тубуса, міні-валізи або бути схожою на щось мудре і незвичайне. Відрізняється своєрідною застібкою у вигляді «Поцілунку» і наявністю короткої ручки для носіння в руках або на руці. Для світських заходів не важко буде знайти ридикюль, прикрашений камінням, стразами, флористичними мотивами, вишивкою. До ділового костюма підійдуть строгі моделі, а для прогулянок по магазинах краще вибрати фасон в стилі кежуал. Ця модель була надзвичайно популярна в 19 столітті, тому нерідко її декорують в стилі ретро.


Саквояж - сумочка великого або середнього розміру з однією або двома ручками. Саквояж зазвичай виготовлений з щільного матеріалу і з плоским дном.



Сумка Frame
- дуже схожа та близька до саквояжу, каркасна, має форму із закругленими краями. Ручки середньої довжини або короткі застібається на блискавку або закриватися на замок.


Сумка-портфельідеальний вибір бізнес-леді, яка, крім пудри і помади, носить з собою документи. Жіночі портфелі, хоч і схожі на чоловічі, відрізняються витонченістю, багатою колірною гамою, більш зручною ручкою. Хороші портфелі не тільки красиві зовні, але і продумані всередині так, щоб кожна дрібниця була на своєму місці, а в паперах панував порядок.



Сумка Baguette - модель цікава, ефектно виглядає в яскравих кольорах. Носити її можна в руці або на плечі. Ширина такої сумки перевищує висоту в два або в три рази. Такий акссесуар личить невисоким і повненьким дівчатам. Містка, адже в неї поміщається косметичка, телефон і навіть невелика парасолька.


Сумка Candy - це пляжна сумка, завжди яскравого кольору, має великий або середній розмір, прекрасно тримає форму. Шиють такі аксесуари завжди з непроникного, водовідштовхуючого матеріалу. Підходить для молоді, яка любить яскраві кольори.



Тепер знаючи основні види жіночих сумочок, можна сміливо відправлятися в магазин і купувати те, що підходить саме вам. Приємних вам покупок, задоволення від використання модних, зручних і красивих сумочок!

Величезний вибір сумок на всі випадки життя чекає вас на вітринах нашого інтернет-магазину. Саме в нас ви зможете купити сумочку своєї мрії.



Scroll To TopScroll To Top
Закрити