15 Сер
.

Жіноча сумка - невід'ємний аксесуар будь-якого жіночого образу. Різноманіття форм, розмірів і моделей сумок дозволяє модницям експериментувати з власним образом, доповнюючи його стильними акцентами. Незважаючи на те, що сучасна мода допускає практично будь-які експерименти, існує все ж «сумочний» етикет, який визначає, які сумки допустимі в різних випадках. Основами цього етикету повинна оволодіти кожна жінка, адже без них неможливо складання стильного і гармонійного образу.

Правило №1.

Поганий тон - поява на урочистому заході з об'ємною сумкою-шоппером. Для вечірок та урочистих виходів призначені мініатюрні сумочки, більшу частину з яких складають клатчі. Вечірні сумки можуть мати ручки або не мати їх зовсім. У вечірній моді вітаються розкішні матеріали, блиск, вишуканий декор, тому і вечірні сумочки традиційно виготовляються з дорогих матеріалів (лайки, лакованої шкіри, шкіри рептилій, оксамиту, шовку). Декорують вечірні сумки бісером, вишивкою, стразами, паєтками і т. П. Вечірній аксесуар повинен гармоніювати за стилем і кольором з вашим нарядом.
 Для романтичної вечері чим менша сумочка, тим краще. Вважається, що мініатюрні сумочки - самий жіночний і кокетливий аксесуар. Не сумнівайтеся, що в справі зваби витончена сумочка потрібна жінці не менше, ніж шпильки або французькі парфуми.
Театральна сумочка з початку XIX століття є логічним доповненням наряду дами, котра вирушає в театр. У цій театральній сумочці вміщаються лише театральний бінокль і програмка. Використовувані матеріали - атлас, оксамит, ніжний шовк.

Правило №2.

Ділові сумки повинні бути виготовлені з якісного матеріалу, адже вони є статусними аксесуарами, що підкреслюють респектабельність і наявність стилю у своєї власниці. Ідеальними для бізнес-леді є сумки з натуральної шкіри: вони практичні і довговічні. Форма ділової сумки може бути будь-який, однак найбільш затребувані аксесуари чітких геометричних форм, що вміщають документи формату А4. Забарвлення ділових сумок традиційно непомітні: вітаються чорні, бежеві, сірі, коричневі, бордові кольори і відтінки.
Вимоги до повсякденних сумок демократичніші, ніж до ділових: вони можуть бути різних форм, кольорів і розмірів. Головне - повсякденна сумка повинна бути зручною і функціональною. Тут вибір залежить від того, що ви плануєте носити в сумці кожен день. Якщо ви - молода матуся, то стиль вашого життя зараз передбачає носіння дитячих пляшечок і підгузників, тому мініатюрні клатчі або гламурні сумочки з дорогої шкіри навряд чи зможуть стати стильним доповненням вашого повсякденного способу. При виборі повсякденного сумки визначальним є саме стиль вашого життя. Крім того, повсякденна сумка не повинна мати занадто кричущий дизайн, інакше вона вам швидко набридне.

Правило №3.

Вибір сумки залежить і від пори року: для літа доречні сумки світлих відтінків і моделі яскравих забарвлень з легких «літніх» матеріалів - текстилю, соломки, пластика. для холодного ж часу підходять сумки темних тонів зі шкіри або щільного текстилю.

Правило №4.

Вік жінки також диктує свої умови: аксесуари, прийнятні в гардеробі дівчини-підлітка, виглядають смішно у дами солідного віку. Якщо молода дівчина може дозволити собі практично будь-які експерименти, вибираючи сумки самих неймовірних забарвлень і форм, то зрілим жінкам слід звернути увагу на елегантні моделі класичного дизайну, які зможуть підкреслити їх стиль і індивідуальний шарм.

Правило №5.

Жіночу сумку не прийнято забивати до відмови. Це не пакет для покупок. Блискавка або застібка повинні бути закриті без натяжки.

Правило №6.

Правила етикету не радять жінкам спустошувати сумочку на очах у здивованої публіки і викладати вміст на стіл в офісі або громадському місці. Розшукуючи загубився предмет, перекладіть вміст всередині сумки, і предмет знайдеться. Також не виставляйте на огляд вміст сумки і не залишайте сумку розкритою на робочому столі.

Правило №7.

Дамська сумочка є предметом виключно жіночого гардеробу. Вона органічно доповнює жіночий образ і завершує наряд. За правилами етикету, чоловікам, навіть тим, хто намагається догодити милою дамі абсолютно у всьому, не варто нести дамську сумку.

Правило №8.

У ресторані сумку-клатч розташовують на столі, а сумочку з короткою ручкою або ремінцем можна повісити на спинку стільця або на спеціальний гачок. Багато людей часто допускають ще одну помилку - ставлять сумку на свій стілець або кладуть на коліна. Це недопустимо! Якщо маленьку ошатну сумочку можна без тіні збентеження покласти прямо на стіл, то об'ємну сумку або габаритний рюкзак потрібно вішати на спинку стільця або ставити на підлогу. Це правило діє при відсутності спеціального стільчика для сумки, які дуже часто трапляються в ресторанах. Портфелі ставлять виключно на підлогу.
На дискотеці, якщо сумку нікому залишити, доведеться брати її з собою. Бажано заздалегідь подбати про форму сумки: повісити її на талію або нести як рюкзачок.

Правило №9.

В офісній обстановці сумка не повинна захаращувати робочий стіл. Місце сумки - на поличці під столом або в шафці (якщо такі є). Класти сумочку на підлогу не варто, краще повісьте її на спинку стільця.

Правило №10.

Вважається відвертим жлобством носіння целофанових пакетів як сумки. Допустимо використовувати їх виключно для доставки покупок додому з супермаркету, але не більше того. Теж саме відноситься і до паперових фірмовим пакетів з різноманітних бутиків.


Scroll To TopScroll To Top
Закрити